SPK 2021 ställs in, SPF ställer om

Publicerad: 30 September 2020

Av: Karl Lundblad

Dela: Facebook eller Twitter

SPK 2021 ställer in (eller ställer om)

Efter noggrann avvägning har SPF:s styrelse fattat beslut om att inte planera för en traditionell psykiatrikongress 2021. Det känns tråkigt, för oss som styrelse och för alla som varje år ser fram emot SPK. Vi är ändå angelägna om att erbjuda våra medlemmar ett alternativ som, om än inte fullt ut ersätter kongressen, ändå bidrar till att fylla tomrummet och skapa forum för gemenskap, trots restriktioner och förbud mot större sammankomster.

SPF ställer därför om och planerar att utöka utbudet av fortbildningar för medlemmar under hela 2021. Istället för turnéer på olika orter kommer ”SPF fortbildar 2021” att bestå av digitala seminarier med högkvalitativt innehåll, tillgängliga över hela landet och självklart kostnadsfria för medlemmarna. Vår målbild är att portionera kongressens tilltänka höjdpunkter digitalt, lite i taget över året, istället för några intensiva dagar i mitten av mars. Preliminärt planeras första tillfället i slutet av januari eller början på februari, det andra under vecka 11 då SPK annars skulle ägt rum, då satsar vi även på ett digitalt årsmöte.

Självklart står vi redo att genomföra fysiska möten om läget skulle förändras, med minskad smittspridning och inga restriktioner. Till dess, vi ses över länk!

Mer information kommer inom kort.

Styrelsen för Svenska Psykiatriska Föreningen